Winnaar categorie Toerisme 2017

13 juni 2018

Op 12 oktober 2017 werden de Apeldoorn Business Awards uitgereikt. Winnaar in de categorie Toerisme was Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. We blikken terug met Pieter Esselink.

De jury koos voor Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Maar waarom eigenlijk?
Dit is een zeer gedreven vrijwilligersorganisatie die in 1975 is ontstaan vanuit liefde voor stoomtreinen en die nu met 200 vrijwilligers als een professionele onderneming gedreven wordt. De Veluwsche Stoomtreinmaatschappij is in de tussentijd gegroeid naar een waardevolle toeristische attractie voor Apeldoorn met de grootst rijdende collectie stoomlocomotieven van Europa en houdt zo de historie levend. Nostalgie, onthaasting en techniek gaan hierbij hand in hand.

Hoe vonden jullie het om genomineerd te worden voor de Apeldoorn Business Awards?
We zijn opgegeven door de Rabobank en verwachtten er na invullen van de vragenlijst niet direct heel veel van. Toen de nominatie kwam was dat een hele leuke verrassing.

De avond zelf was erg leuk en gezellig. We hebben veel mensen ontmoet tijdens de drukbezochte avond.

Wat hebben de Apeldoorn Business Awards jullie gebracht?
De Apeldoorn Business Awards genereren een hoop aandacht en het is heel leuk om relaties, sponsors en fans te kunnen laten zien dat we ook door de niet-directbetrokkenen gezien en gewaardeerd worden.