Wat is het?

Awards Night

Daarom!

We vinden dat Apeldoorn prachtige bedrijven heeft. Bedrijven met passie, lef en visie. Bedrijven die zichzelf elke dag proberen te verbeteren. Kleine en grote bedrijven die mooie producten en diensten leveren en werkgelegenheid in onze regio mogelijk maken. Dat verdient op z’n minst één keer per jaar een podium, want misschien zijn we in Apeldoorn wel te bescheiden. Daarnaast willen we het Apeldoorns bedrijfsleven inspireren en verbinden. Om dit doel te bereiken is de stichting Apeldoorn Business Awards opgericht.

Organisatie

De Apeldoorn Business Awards is opgericht door Mike van Woudenberg en Marc Ankersmid. We willen de beste bedrijven van Apeldoorn een podium geven en daarnaast het Apeldoorns bedrijfsleven inspireren en verbinden. Om dit doel te bereiken is de stichting Apeldoorn Business Awards opgericht. In deze stichting zitten naast Mike en Marc ook Berry Albers en Astrid Vosselman-Stoeltie (Brasserie Martins).

degoeie.jpg#asset:2131


Hoe werkt het?

De selectieprocedure voor de awards is een serieuze zaak. We krijgen hierbij hulp van de voordrachtcommissie en de jury. De voordrachtcommissie selecteert per categorie een aantal bedrijven die uitgebreid worden besproken en beoordeelt op een aantal criteria. Ook ontvangt de commissie via social media veel tips, die natuurlijk allemaal meegenomen worden. De voordrachtcommissie stelt hieruit een longlist samen. De voorgedragen bedrijven op de longlist krijgen het verzoek om informatie aan te leveren. Al deze informatie komt in het juryboek. Het juryboek gaat vervolgens naar de jury.

De jury komt een aantal malen bijeen om de bedrijven te bespreken, informatie in te winnen en een aantal bedrijfsbezoeken af te leggen. Hieruit volgen dan drie genomineerden per categorie. Deze drie bedrijven worden allemaal bezocht en krijgen een check op basis van de beschikbare financiële en juridische informatie. Uiteindelijk bepaalt de jury per categorie een winnaar. Het publiek kan stemmen voor de publieksprijs.

Categorieën

De awards zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

 1. Detailhandel
 2. Groothandel en Dienstverlening
 3. Toerisme en Horeca
 4. Industrie en Technologie
 5. Starters
 6. Maatschappelijke organisaties

Beoordelingscriteria

De voordrachtcommissie en de jury beoordelen op de volgende criteria:

 1. Resultaat
 2. Stabiliteit
 3. Innovatie
 4. Duurzaamheid
 5. Personeelsbeleid
 6. Samenwerkingen
 7. Bijdrage aan Apeldoorn
 8. Toekomstbestendigheid
 9. Onderscheidend vermogen